До новин

Україна компенсує понад $12 млн збитків британському інвесторові

16 липня, 2019
Збитки
Україна компенсує понад $12 млн збитків британському інвесторові

5 липня 2019 р. Київський апеляційний суд задовольнив клопотання британської компанії JKX Oil & Gas PLC про визнання та виконання в Україні арбітражного рішення Постійного третейського суду Лондона від 6 лютого 2017 р. про стягнення збитків на суму понад 12 млн доларів США.

Цю інформацію підтвердила прес-служба відомої юридичної фірми «Ілляшев і Партнери», яка представляє інтереси заявника, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Юридичну газету.

Збитки виникли в результаті порушення Україною зобов'язань за Угодою між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про сприяння і взаємний захист інвестицій, підписаної 10 лютого 1993 р.

«Арбітраж бездоганно розібрався в ситуації і встановив порушення з боку держави при нарахуванні рентної плати на видобуток нафти і газу, а також при здійсненні контролю капіталу і транспортуванні газу, - прокоментував рішення суду старший партнер юрфірми «Ілляшев і Партнери» Роман Марченко. - Рішенням Київського апеляційного суду визнано і дозволено примусове виконання зазначеного арбітражного рішення».

JKX Oil & Gas PLC займається розвідкою і видобутком нафти і газу в країнах Європи і Північної Америки. Акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі. Свою діяльність на території України компанія веде з 1994 р.

Коментарі
Додати коментар