До новин

Фонд гарантування продав людині Жеваго пул активів на 10 млрд з дисконтом у 99%

02 серпня, 2019
Продаж
Фонд гарантування продав людині Жеваго пул активів на 10 млрд з дисконтом у 99%

Фонд гарантування вкладів фізосіб 22 липня на “голландському” аукціоні продав 10-мільярдний пул активів десяти банків-банкрутів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

Єдиним учасником і переможцем аукціону з пропозицією 91,96 млн грн стало ТОВ “Кредіт Інвестмент Груп”.

Початкова ціна пулу становила 459,78 млн грн.

ФГВФО зауважує, що “реалізував перший мегапул з невикуплених раніше активів, що виставлялися на торги у складі 1-1,5-мільярдних пулів”. “Цей пул було сформовано за календарним підходом. До його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторської заборгованості. Усі ці активи перебувають на балансі 10-ти неплатоспроможних банків, а саме: АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «Радикал Банк», ПАТ «Укрбізнесбанк», ПАТ «Енергобанк», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «Профінбанк», ПАТ КБ «Євробанк», АТ «Дельта Банк», ПАТ «Платинум Банк», АТ «Імексбанк». Майже всі кредити не обслуговуються три і більше років, чимало з яких обтяжені кримінальними провадженнями”, - зазначає ФГВФО.

Як з’ясував Finbalance, у держреєстрі кінцевим бенефіціаром ТОВ “Кредіт Інвестмент Груп” вказаний Яковлєв Сергій Георгійович.

Особа з таким же ім’ям фіругує в держреєстрі як керівник ТОВ "КМД-Трейдінвест Україна", яке було визнане пов’язаною особою з банком “Фінанси та кредит” (належав Костянтину Жеваго).

За даними НКЦПФР, на кінець 2017 року ТОВ "КМД-Трейдінвест Україна" було власником 9,5% акцій ПАТ “Галичфарм”, яке, за даними НБУ, через “Київмедпрепарат” фігурувало в структурі власності банку “Фінанси та кредит”. “Галичфарм” і “Київмедпрепарат” входять у фармкорпорацію “Артеріум”, пов’язану з К. Жеваго.

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ "КМД-Трейдінвест Україна" погасило заборгованість ТОВ "Етьєн-Вест" (було поручителем жевагівського “Полтавського ГЗК”) перед банком "Фінанси та кредит" на 6,56 млн грн, а також було заставодавцем по кредиту, виданому для ТОВ "Перт" (було акціонером жевагівських банку "Фінанси та кредит", ВАТ "Київмедпрепарат", ПАТ "Стаханівський вагонобудівний завод", ВАТ "Стахановський завод технічного вуглецю").

Коментарі
Додати коментар