До новин

Ліквідація банку Януковича: уповноважений ФГВФО відсудив у компанії Ахметова майже 300 мільйонів

05 серпня, 2019
Ліквідація
Ліквідація банку Януковича: уповноважений ФГВФО відсудив у компанії Ахметова майже 300 мільйонів

Східний апеляційний госпсуд 9 липня відмовився задовольнити апеляційну скаргу ПрАТ “Корум Україна” та залишив без змін рішення Госпсуду Донецької області, яким було задоволено позов ліквідатора “Всеукраїнського банку розвитку” про стягнення з ПрАТ “Корум Україна” 277 млн грн заборгованості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Власником “Всеукраїнського банку розвитку” був Олександр Янукович.

НБУ в листопаді 2014 року відніс “ВБР” до неплатоспроможних, а в грудні 2015 року відправив банк на ліквідацію на підставі того, що до О. Януковича як єдиного акціонера ВБР Рада ЄС застосувала санкції.

За даними держреєстру, кінцевим бенеціаром ПрАТ “Корум Україна” є Рінат Ахметов.

Corum Group – підрозділ групи СКМ, що спеціалізується на виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також проектуванні і будівництві шахт та інших інфраструктурних об’єктів.

Додамо, що 25 березня 2019 року Східний апеляційний госпсуд залишив без змін рішення Госпсуду Донецької області від 22.12.2018, яким було частково задовольнено позов Промінвестбанку (в справі №905/86/15) та вирішено солідарно стягнути 179 млн руб і 0,3 млн грн з ПрАТ “Корум Україна”, ПрАТ “Горлівський машинобудівник”, ТОВ “Корум Горлівський машинобудівний завод”, ТОВ “Корум Донецький енергозавод”, ТОВ “Корум Донецькгірмаш”, ТОВ “Укртрансмаш”, ПАТ “Донецький енергозавод”, ПАТ “Донецькгірмаш” (за кредитним договором №15-93/19-8/13 від 30.05.2013).

Крім того, 6 грудня 2018 року Госпсуд Києва відмовився задовольнити позов ПрАТ “Корум Україна” до Промінвестбанку в справі про визнання недійсним договору про відкриття кредитної лінії від 30 травня 2013.

Коментарі
Додати коментар