До новин

ФГВФО знову виставив на продаж пул кредитів 17 банків

13 серпня, 2019
Продаж
ФГВФО знову виставив на продаж пул кредитів 17 банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на торги пул активів неплатоспроможних банків за стартовою ціною 409,80 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Торги призначили на 12 вересня.

Наголошується, що пул включає в себе активи, які виставлялися на продаж у складі 1-1,5 млрд-х пулів, і які не були викуплені. Кожен актив був проторгован від 2 до 23 разів. Прострочення за всіма кредитами в середньому більше 3 років.

"У багатьох активів існують проблеми з заставою. Близько 15% кредитів - беззаставні, істотна частина кредитів втратили забезпечення пізніше в процедурі стягнення боргів, контрольованого банкрутства боржників, через схемні операції з цінними паперами, фіктивні застави чи інші способи, чимало активів - обтяжені кримінальними провадженнями", - йдеться в повідомленні.

Пул сформували за календарним підходом.

У його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, які укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість та нерухомість, зокрема, будинок спортивного клубу, боулінгу з баром і основними засобами у вигляді обладнання, загальною площею 2319,6 кв. м., яка знаходиться в місті Кременчук.

Пул складається з активів сімнадцяти неплатоспроможних банків, а саме: АТ "Дельта Банк", АТ "Банк "Фінанси та Кредит", ПАТ "ВБР", ПАТ "Інтеграл-банк", ПАТ "ЕНЕРГОБАНК", ПАТ "КБ "Надра" , ПАТ "Кредитпромбанк", АТ "ІМЕКСБАНК", ПАТ "БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ", ПАТ "Діамантбанк", ПАТ "Платинум Банк", ПАТ "ПРОФІН БАНК", ПАТ "Радикал Банк", ПАТ "УКРБІЗНЕСБАНК", ПАТ "ФІДОБАНК", ПАТ "Банк "Київська Русь" та ПАТ "Родовід Банк".

Торги пройдуть з голландської моделі аукціону.

Коментарі
Додати коментар