До новин

Працівника держлісгоспу на Харківщині судитимуть за збиток у 8 мільйонів

06 вересня, 2019
Збитки
Працівника держлісгоспу на Харківщині судитимуть за збиток у 8 мільйонів

Правоохоронці викрили 26-річного лісничого Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства, дії якого завдали суттєвих збитків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на СК.

Слідчі СБУ встановили, що з початку 2019 року на території лісництва було незаконно вирублено майже 1300 кубічних метрів дерев цінних порід (405 дерев), що завдало державі збитків на майже вісім млн грн.

За даними слідства, службовцю було відомо про незаконну заготівлю деревини на території лісництва, яке він очолював. Однак він не перешкоджав протиправній діяльності. Слідчі Управління СБ України в Харківській області кваліфікували протиправні дії лісничого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України як службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки, та оголосили підозру у вчиненні злочину. Прокуратура Харківської області вже затвердила підозру ліснику, що «не помітив» вирубку на 8 млн грн.

Слідчі дії щодо порушень у Чугуєво-Бабчанському державному лісовому господарстві наразі тривають.

На даний час до Єдиного реєстру досудового розслідування внесено близько 100 кримінальних проваджень, частину з них вже спрямовано до суду. По інших справах проводяться слідчі дії.

Коментарі
Додати коментар