До новин

ФГВФО вдосконалив умови продажу активів банків-банкрутів на аукціонах

11 вересня, 2019
Продаж
ФГВФО вдосконалив умови продажу активів банків-банкрутів на аукціонах

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб інформує, що 4 вересня 2019 року набирали чинності зміни до Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 24.03.2016 № 388, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.04.2016 за № 606/28736.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду

Що змінилося:

Більше не потрібно чекати на підписання протоколу учасниками відкритих торгів (аукціону) та завантаження його банком до електронної торгової системи (далі – ЕТС). Відтепер, протокол, сформований за результатами аукціону центральною базою даних (далі - ЦБД), автоматично буде публікуватися в ЕТС. На вимогу переможця електронного аукціону (або оператора, через електронний майданчик якого переможець брав участь в аукціоні), банк зобов'язаний підписати сформований ЦБД та опублікований в ЕТС протокол електронних торгів, за результатами яких був визначений такий переможець, та передати підписаний протокол відповідному переможцю торгів (або оператору електронного майданчика).

Необхідною умовою підписання договору купівлі-продажу (або продовження терміну на його підписання) є здійснення переможцем відкритих торгів (аукціону) повної оплати коштів за лот та надходження такої повної оплати на рахунок відповідного банку (банків) не пізніше кінця 18 (вісімнадцятого) робочого дня з дати формування протоколу електронного аукціону, що на два дні менше ніж раніше.

Відповідні зміни вже внесено до Регламенту роботи електронної торгової системи щодо організації та проведення відкритих торгів (аукціонів) з продажу активів (майна) банків, що виводяться з ринку, та банків, що ліквідуються (далі - Регламент І) та Регламенту роботи електронної торгової системи для проведення електронного аукціону, який складається з автоматичного покрокового зниження початкової (стартової) ціни лота, етапів подання закритих цінових пропозицій та цінової пропозиції для продажу активів (майна) банків, що виводяться з ринку або ліквідуються (далі - Регламент ІІ). Актуальні редакції Регламенту І та Регламенту ІІ (що набувають чинності з 10.09.2019) розміщено на інформаційному порталі Фонду за посиланням http://torgi.fg.gov.ua/help/poryadok/ та на сайті https://prozorro.sale/.

Коментарі
Додати коментар