До новин

ФГВФО готує до продажу пул працюючих іпотечних кредитів фізосіб

08 жовтня, 2019
Продаж
ФГВФО готує до продажу пул працюючих іпотечних кредитів фізосіб

Фонд гарантування відібрав практично всі працюючі іпотечні кредити фізичних осіб, що лишилися в неплатоспроможних банках, які перебувають в стадії ліквідації.

Загалом це понад 1,7 тис. кредитів, що обліковуються на балансі 18 фінустанов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Загальна заборгованість, станом на початок вересня 2019 року, складає близько 450,00 млн грн.

«Наразі усі кредити проходять стадію індивідуальних торгів, де їх може викупити кожен бажаючий, крім самого боржника або поручителя. Завершити етап індивідуальних торгів Фонд планує до кінця 2019 року. Після цього всі не продані у такий спосіб кредити будуть включені до пулу іпотеки і виставлені на торги. Вже зараз Фонд запрошує всіх потенційних інвесторів ознайомитися з переліком працюючих кредитів, які планується включити до пулу, та надати свої індикативні пропозиції щодо можливої вартості такого пулу», - зазначили у прес-службі.

Сума заборгованості та кількість кредитів, що будуть виставленні на торги в складі пулу, може змінитися, адже частина кредитів може бути погашена або продана під час індивідуальних торгів.

Коментарі
Додати коментар