До новин

Фонд гарантування ліквідував банк Курченка

17 жовтня, 2019
Ліквідація
Фонд гарантування ліквідував банк Курченка

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звершив процедуру ліквідації Брокбізнесбанку, який належав наближеному до екс-президента Віктора Януковича олігарху-втікачу Сергію Курченку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Зазначається, що Фонд гарантування продав все наявне майно та активи Брокбіізнесбанку, а за виручені кошти погасив борги його кредиторів.

«Згідно зі статтею 52 закону (про систему гарантування вкладів фізосіб — ред.) вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними. Таким чином, повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб як ліквідатора «Брокбізнесбанку» припинено», — повідомляють у Фонді гарантування.

У березні 2019 року Фонд гарантування намагався продати активи банку Курченка зі знижкою у 98%.

За даними Нацбанку, найбільшу частку участі у Брокбізнесбанку мали брати Буряки. Однак банк у 2013 році придбав український олігарх Сергій Курченко. «Брокбізнесбанк» ліквідували у 2014 році через неплатоспроможність.

Курченка підозрюють у злочинах у банківській галузі, розкраданні майна Укргазвидобування та створенні терористичного угруповання.

Він залишив Україну після втечі Януковича у 2014 році.

Коментарі
Додати коментар