До новин

Фонд гарантування сподівається до вересня виплатити 95% за депозитами Дельта Банку

03 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування сподівається до вересня виплатити 95% за депозитами Дельта Банку

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб очікують, що до вересня 2015 року буде сплачено 95% від загальної суми гарантованої компенсації вкладникам по депозитах збанкрутілого Дельта Банку.

Про це в ефірі «Радіо Вести» заявив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Перший транш охоплює безстрокові вклади, тобто всі картковий та поточні рахунки і строкові вклади, термін дії яких закінчився до дати початку тимчасової адміністрації, тобто до 3 березня включно. Вчора було прийнято рішення виконавчої дирекції про початок виплат по другому траншу - це вже з 4 по 25 березня включно. Як тільки будуть виплачені, принаймні, 60-70%, буде третій транш. Я думаю, що буде ще четвертий транш у межах тимчасової адміністрації. Тимчасова адміністрація буде тривати до перших чисел вересня і протягом тимчасової адміністрації ми очікуємо, що буде виплачено приблизно 12 млрд грн. Тобто вже на стадії ліквідації залишиться приблизно 1,5 млрд грн... Я думаю, відсотків 90-95% однозначно будуть виплачені», - заявив Оленчик.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день за першим траншем виплачено уже 3,4 млрд грн.

«Починаючи з 11 червня там почали виплати в межах так званого першого траншу, який становить приблизно 5 млрд, і на даний момент за цим першим траншем виплачено уже 3,4 млрд грн», - сказав він.

Представник ФГВФО також розповів з приводу ситуації з іншими збанкрутілими банками.

«За «Надра банку» можу сказати, що на даний момент вже виплатили майже 85% всіх сум, що підлягали відшкодуванню. По VAB банку - 92%. З «Фінансовою ініціативою» поки рано говорити, тому що нещодавно цей банк було нам передано. Ми готуємося до запуску виплат, але і там все буде добре», - Оленчик.

Нагадаємо, вкладникам «Дельта банку» виплачують гроші через 4 банки («Укргазбанк», «Приватбанк», «Укрексімбанк» і «Ощадбанк»).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з 11 червня 2015 року ФГВ почав виплати вкладникам збанкрутілого Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар