До новин

У Києві взялася за роботу місія МВФ

15 листопада, 2019
Фінансовий ринок
У Києві взялася за роботу місія МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом прибула до Києва для продовження дискусії про можливість відкриття для України нової програми розширеного фінансування EFF.

Про це повідомляє представництво Фонду в Україні, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Місія в четвер розпочала роботу", - сказали в представництві Фонду.

Офіційна інформація про терміни роботи місії поки що відсутня.

Як повідомлялося, Україна веде переговори про можливість того, що фонд відкриє нову трирічну програму EFF на $5-6 млрд. У вересні Київ відвідала місія МВФ, яка згодом повідомила про плани продовжити дискусію.

Український уряд і центробанк сподіваються, що позитивне рішення про нову програму буде ухвалено у грудні, що дасть змогу отримати перший транш за нею ще до кінця цього року.

У четвер Верховна Рада планує ухвалити закон про держбюджет-2020 року, що є однією із головних умов для відкриття програми. Напередодні парламент також ухвалив у першому читанні закон про обіг сільгоспземель в Україні, а ще раніше - повернув норму про відповідальність за незаконне збагачення, що також підвищує шанси на позитивне рішення МВФ.

Серед головних питань залишається питання гарантій незалежності Національного банку і повернення коштів платників податків, витрачених на націоналізацію ПриватБанку та виплату вкладникам інших виведених із ринку банків.

Коментарі
Додати коментар