До новин

Веревський купує за пів мільярда завод групи "Креатив", який в заставі Ощадбанку

06 грудня, 2019
Продаж
Веревський купує за пів мільярда завод групи "Креатив", який в заставі Ощадбанку

4 грудня Антимонопольний комітет надав дозвіл для ТОВ “Придніпровський олійноекстракційний завод” на придбання єдиного майнового комплексу, який розміщений за адресою: м. Кропивницький, просп. Промисловий, 14а, та належить на праві власності ПП «Еллада», що забезпечить можливість здійснення господарської діяльності з переробки насіння соняшнику та виробництва олії і супутньої продукції.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу АМКУ.

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ “Придніпровський олійноекстракційний завод” є Андрій Веревський (група “Кернел”).

ПП “Еллада” пов’язане з групою “Креатив”.

Як повідомлялося, 26 листопада відбувся аукціон з продажу майна ПП «Еллада» (з групи “Креатив”), яке було визнане банкрутом постановою Госпсуду м. Києва від 30.01.2018.

За даними організатора аукціону (ПП "Юридична фірма "Правовий Аспект Групп"), комплекси будівель І та ІІ черги за адресою м. Кропивницький, проспект Промисловий, 14а були продані для юридичної особи за 499,9 млн грн.

Реалізація майна здійснювалася ліквідатором ПП “Еллада” за погодженням з Ощадбанком.

При попередніх (невдалих) спробах продати відповідний актив Ощадбанк погоджував ціну на рівні 9,2 млрд грн. А на аукціон, що відбувся 26 листопада, - вже 495 млн грн (держбанк заявляв, що до складу відповідного майна входить олійноекстракційний завод потужністю переробки 1000 тонн насіння соняшнику/рапсу на добу).

У 2017 році Госпсуд м. Києва в рамках справи про банкрутство ПП “Еллада” визнав у т.ч. кредиторські вимоги Ощадбанку на 3,4 млрд грн та вимоги Укрексімбанку на 4,2 млрд грн.

У березні 2016 року глава правління Ощадбанку Андрій Пишний заявляв, що загальний борг групи «Креатив» перед Ощадбанком перевищує 300 млн дол. При цьому банкір не виключав, що «буде частина заборгованості, яка не покрита забезпеченням».

У 2018 році детективи НАБУ оголосили підозру заступниці глави правління Ощадбанку Ірині Земцовій в рамках кримінального провадження щодо можливих зловживань при видачі кредитів Ощадбанком для групи “Креатив”.

Коментарі
Додати коментар