До новин

Уряд погодив частковий продаж Укргазбанку

12 грудня, 2019
Продаж
Уряд погодив частковий продаж Укргазбанку

Кабінет міністрів уповноважив міністра фінансів Оксану Маркарову підписати угоди, пов'язані з наданням Міжнародною фінансовою корпорацією кредиту державному Укргазбанку з можливістю його подальшої конвертації в статутний капітал банку.

Це означає, що державну вінустанову частково приватизують, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розпорядження Кабміну.

"Затвердити основні умови надання кредиту Міжнародною фінансовою корпорацією "Акціонерний банк "Укргазбанк" з можливістю його конвертації в статутний капітал банку, що додаються до оригіналу", – йдеться у документі.

У той же час умови кредиту і його можливої ​​конвертації в розпорядженні відсутні.

Серед договорів, які підпише Маркарова, перераховані також договір між акціонерами, договір на опціон про продаж акцій і договір про політику.

Мінфіну також доручено після укладення договору про опціон щорічно передбачати в проекті закону про держбюджет на відповідний рік механізм фінансування витрат, необхідних в разі реалізації такого договору.

Раніше, 11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.

У лютому 2019 року повідомлялося, що IFC та Укргазбанк починають оцінку і структурування фінансового інструменту для входження IFC у капітал банку.

Наразі держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.

Коментарі
Додати коментар