До новин

Київський залізничиний вокзал працює з мільйонними збитками

13 грудня, 2019
Збитки
Київський залізничиний вокзал працює з мільйонними збитками

Центральний залізничний вокзал Києва завершив минулий рік зі збитками понад 50 мільйонів гривень.

Про це розповів член Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури, депутат Олександр Скічко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У це складно повірити, якщо подивитися на пасажиропотік, кількість реклами і нерухомості, яка здається в оренду», – дивується він.

За словами депутата, оренда площі на вокзалі становить 300 гривень за квадратний метр. У Києві оренда аналогічних торговельних площ починається від 800 гривень. За словами Скічка, умови оренди на вокзалі невдовзі мають переглянути.

Члени комітету також оглянули приміський вокзал і проїхалися в електричці Київ-Фастів.

«Сказати, що вона перебуває в «убитому» стані – це не сказати нічого. Люди жалілися на те, що в поїздах брудно, холодно, двері у вагонах не зачиняються… Додаткових поїздів не дають, графік незручний, вагонів тільки шість і в них постійна давка», – розповів Скічко.

За його словами, Укрзалізниця не інвестує у рухомий склад і не ремонтує поїзди. Раніше в Укрзалізниці анонсували проєкт Kyiv Citу Express, який передбачає модернізацію прміських електричок і включення в мережу міської електрички.

Коментарі
Додати коментар