До новин

Міськрада шукає спосіб відшкодувати «Рівнетеплоенерго» збитки у 17 мільйонів

09 січня, 2020
Збитки
Міськрада шукає спосіб відшкодувати «Рівнетеплоенерго» збитки у 17 мільйонів

Днями теплопостачальне підприємство «Рівнетеплоенерго» знизило тарифи на централізоване тепло і гарячу воду і тепер очікується, що різницю в тарифах покриє міський бюджет.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Radiotrek.

За грудень споживачі, які підключені до газових котелень, сплатять на 20,05% менше реальної вартості послуг, а споживачі, які підключені до котелень на альтернативному паливі – на 30%.

Тобто, ціну за 1 гігакалорію знизили на майже 360 і 540 грн відповідно.

За словами очільника компанії «Укртепло» Івана Надєїна, ці платіжки рівняни почнуть отримувати уже сьогодні. У них вказали і реальну вартість послуг, і уже перераховані суми, які фактично мають сплатити споживачі.

«Ми пішли на зустріч, але домовилися, що знайдуть механізм, який дозволить відшкодувати наші збитки», - пояснив керівник «Укртепла».

Йдеться про майже 17 млн грн, які «Рівнетеплоенерго» досі не відшкодували за листопад-грудень 2018-го року.

Аби якось вирішити ситуацію, підприємство звернулося до Рівненської облдержадміністрації та Рівненської міської ради, каже Надєїн.

«Зараз ми шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми. Вже є кілька варіантів, тому якщо все вийде, ми спокійно ці збитки перекладемо на місто - скоріше за все. Бо ж йдеться саме про міський бюджет. Якщо ж такий спосіб не знайдуть, ми будемо вимушені просто дорахувати цю суму споживачам», - поскаржився він.

Коментарі
Додати коментар