До новин

Збитки від прориву теплотраси біля ТРЦ Ocean Plaza, попередньо, відшкодовуватиме "Київтеплоенерго" - юрист

16 січня, 2020
Збитки
Збитки від прориву теплотраси біля ТРЦ Ocean Plaza, попередньо, відшкодовуватиме "Київтеплоенерго" - юрист

Збитки потерпілим від прориву теплотраси біля ТРЦ Ocean Plaza, попередньо, має відшкодовувати Комунальне підприємство виконавчого органу Київради "Київтеплоенерго", проте це можливо буде зробити лише після оголошення результатів розслідування комісії Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Щоб отримати компенсацію, постраждалі громадяни мають задокументувати всю шкоду здоров'ю/майну та чекати на результати розслідування комісії ДСНС, яка встановить винних осіб. Попередньо можна припустити, що з відповідними вимогами необхідно буде звертатися до Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) "Київтеплоенерго", - пояснив адвокат юрфірми "Ілляшев та Партнери" Олександр Камша.

За його словами, документами, які підтверджуватимуть шкоду здоров'ю, буде належним чином оформлена виписка з історії хвороби з обов'язковим зазначенням назва і кількості лікарських засобів, призначених лікарем; оригінали документів (чеки, квитанції), які підтверджують витрати на придбання ліків, зазначених у виписці з історії хвороби, і витрати, пов'язані лікуванням та реабілітацією постраждалого у відповідному закладі охорони здоров'я, лікуванням у домашніх умовах.

"Насамперед необхідно керуватися положеннями Цивільного кодексу України, а саме ст. 1195. У документі зазначено, що фізична або юридична особа, яка завдала шкоди каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я фізичній особі, зобов'язана відшкодувати потерпілому заробіток (дохід), втрачений ним внаслідок втрати чи зменшення професійної або загальної працездатності, а також відшкодувати додаткові витрати, викликані необхідністю посиленого харчування, санаторно-курортного лікування, придбання ліків, протезування, стороннього відходу тощо. Це означає, що необхідно буде звернутися з відповідною вимогою до винної особи", - пояснив Камша.

"Не варто забувати і про шкоду майну, відповідальність за яку передбачена ст. 1166. Так, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, що завдала шкоди", - додав адвокат.

Отже, необхідно вимагати відшкодування збитків від тієї особи, провину якої в завданні шкоди здоров'ю та/або майну буде встановлено, підсумував він.

Коментарі
Додати коментар