До новин

РусАл погодився взяти участь у зборах акціонерів ЗАлК, що ініційовані Фондом держмайна

10 липня, 2015
Резонансні справи
РусАл погодився взяти участь у зборах акціонерів ЗАлК, що ініційовані Фондом держмайна

Фонд державного майна України повернув на свої рахунки 68% акцій ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», в той же час у «РусАла» тримає близько 29% акцій і наразі ведеться підготовка до загальних зборів акціонерів ЗАлК.

Про це заявив голова ФДМУ України Ігор Білоус на прес-конференції в Києві, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Білоус також додав, що збори мають відбутися протягом 45 днів. Серед питань, що розглядатимуться на зборах, зокрема, будуть: новий склад наглядової ради, новий склад менеджменту та операційну діяльність ЗАлК.

«Ми написали їм офіційний запит на збори акціонерів і вони погодилися. Будемо обговорювати новий склад наглядової ради, новий склад менеджменту та операційну діяльність», - пояснив Білоус.

Нагадаємо, сьогодні виробничі потужності ЗАлК перебувають у режимі консервації, а раніше підприємство випускало близько 100 тис. тон алюмінію на рік. У 2014 році завод накопичив1,972 млрд гривень збитку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у березні поточного року суд повернув державі контроль над Запорізьким алюмінієвим комбінатом.

Коментарі
Додати коментар