До новин

У 2019 році сума реалізації активів неплатоспроможних банків склала майже 8 мільярдів

31 січня, 2020
Продаж
У 2019 році сума реалізації активів неплатоспроможних банків склала майже 8 мільярдів

Протягом 2019 році через відкриті електронні аукціони було продано активів неплатоспроможних банків на загальну суму 7 832,8 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Цей показник більш ніж на 1 млрд грн перевищив рівень 2018 року. Протягом 2019 року найбільше коштів від реалізації активів надійшло у такі банки:

- АТ «ВТБ БАНК» - 1 538,5 млн грн;

- ПАТ «КБ «НАДРА» - 1 404,3 млн грн;

- АТ «ДЕЛЬТА БАНК» - 1 339,1 млн грн;

- ПАТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» - 609,4 млн грн;

- ПАТ «БАНК «ФОРУМ» - 546,7 млн грн.

Серед продажу кредитних портфелів ТОП-3 за ціною продажу склали наступні активи.

- Пул активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «КБ «НАДРА» та ПАТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», до якого увійшла заборгованість за кредитами групи компаній «Яблуневий дар» та ПРАТ «РОСАВА», продано на міжнародному майданчику «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN) за найвищу в історії продажів Фонду ціну – 849,4 млн грн.

- Права вимоги за кредитними договорами ПАТ «КБ «НАДРА», у забезпечення за якими передано недобудований ТРЦ «Республіка», що мав стати одним з найбільших торговельно-розважальних центрів в Україні, продано через ProZorro.Продажі за 777,1 млн грн

- Права вимоги ПАТ «БАНК «ФОРУМ» за кредитними договорами ГК WOG після трирічної судової тяганини, через яку актив неможливо було виставити на продаж, продано у системі ProZorro.Продажі за майже 405 млн грн.

Зауважимо, мова йде про продаж саме кредитів і прав вимог за ними. Тобто це купівля боргу, а не майна, переданого у заставу за цими кредитами.

Високою популярністю користуються аукціони з продажу нерухомості. За ціною продажуТОП-3 проданих у 2019 році об’єктів нерухомості склали:

- Офісне приміщення у центрі Києва, що перебувало на балансі ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК», продано за 425,1 млн грн – на рівні стартової ціни. Торги проходили у системі ProZorro.Продажі за голландською моделлю аукціону.

- Бізнес-центр «ІНКОМ» у Києві, що перебував на балансі АТ «ВТБ БАНК», продано за 390 млн грн (початкова ціна лоту – 338,8 млн грн). Англійський аукціон пройшов у системі ProZorro.Продажі.

- Громадсько-офісний центр у Києві, що перебував на балансі АТ «ВТБ БАНК», продано за 351,0 млн грн (початкова ціна - 256,0 млн грн). Торги проходили у системі ProZorro.Продажі за англійською моделлю аукціону.

Коментарі
Додати коментар