До новин

Держава вчергове виставить на торги пул активів Дельта Банку, «Фінанси та кредит», Фідобанку та ВТБ Банку

31 січня, 2020
Продаж
Держава вчергове виставить на торги пул активів Дельта Банку, «Фінанси та кредит», Фідобанку та ВТБ Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє повторно на аукціон пул активів чотирьох банків – АТ "ВТБ БАНК", АТ "ДЕЛЬТА БАНК", ПУАТ "ФІДОБАНК" та АТ "БАНК "ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Торги відбудуться 3 лютого 2020 року на майданчику ProZorro.Продажі.

Основа пулу – понад 600 кредитів юридичних осіб та майже 14 000 позицій дебіторської заборгованості. Прострочка за кредитами – у середньому 7 років. Загальна заборгованість за кредитними договорами – 2,5 млрд грн. Судове провадження триває щодо 86 кредитів і ще 12 передані в роботу Державній виконавчій службі.

Стартова ціна пулу активів – 487 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни упродовж дня.

Серед об’єктів застави за кредитами, які увійшли до пулу: єдиний майновий комплекс будівель та споруд в Одеській області, а також цілісний майновий комплекс підприємства в Полтавській області – Кременчуцького м’ясокомбінату.

Фонд гарантування вкладів нагадує, що мова йде про продаж саме кредитів і прав вимог, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна в заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Коментарі
Додати коментар