До новин

Банк "Надра" визнано неплатоспроможним

06 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Банк "Надра" визнано неплатоспроможним

Правління Національного банку України 5 лютого 2015 року прийняло постанову про віднесення комерційного банку "Надра", що контролюється Дмитром Фірташем, до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі НБУ.

Основною причиною таких дій регулятор назвав недокапіталізацію банку відповідно до вимог стрес-тестування та неприведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Загальний обсяг усіх виплат вкладникам "Надр" становитиме понад 3,6 млрд гривень.

"Національний банк зазначає, що віднесення ПАТ "КБ "НАДРА" до категорії неплатоспроможних стало наслідком його нежиттєздатності ще з часу введення тимчасової адміністрації у 2009 році, призначення якої було викликано, зокрема, ризиковою діяльністю попереднього менеджменту на чолі з Гіленком І. В., який не забезпечив якісного управління банком та фактично довів його до банкрутства. Однак зусилля та заходи, що в подальшому вживалися менеджментом ПАТ "КБ "НАДРА" для покращення його діяльності та функціонування відповідно до встановлених нормативів, виявилися недостатніми в умовах фінансово-економічної кризи", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку із визнанням банку "Надра" неплатоспроможним Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 6 лютого ввів до нього тимчасову адміністрацію строком на 3 місяці.

Уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації призначено Ірину Стрюкову.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", 3-го лютого 2015 року відбулися збори акціонерів банку "Надра", на яких розглядалося питання про збільшення статутного капталу банку на 5,5 млрд до 9,39 млрд гривень. Акціонери проголосували проти докапіталізації.

Власником 89,9% акцій банку є "Центрогаз Холдинг GMBH", що пов'язують з Дмитром Фірташем.

Джерело фото: businessua.com

Коментарі
Додати коментар