До новин

Уряд збирається закрити збиткові держшахти

10 лютого, 2020
Збитки
Уряд збирається закрити збиткові держшахти

Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що збиткові шахти, які держава не має змоги підтримувати, закриють, при цьому шахтарів із цих підприємств мають працевлаштувати.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на “Економічну правду”.

"Ми провели аудит всіх шахт державного значення. Їх 34, якщо я не помиляюсь. По кожній з них ми оцінюємо економічну ситуацію. Ті шахти, де є економічна доцільність, де вони теоретично можуть конкурувати, ми будемо підтримувати настільки, наскільки це можливо.

Ті шахти, на яких немає економічного рішення внаслідок безвідповідального хазяйнування протягом десятків років, ми будемо шукати можливість, щоб жодна людина звідти не залишилась на вулиці", - підкреслив голова уряду.

Гончарук зазначив, що через поганий економічний стан держшахт вугілля, яке вони видобувають, - неконкурентне, а самі шахти збиткові. У зв'язку із цим постійно виникають та накопичуються борги із зарплат шахтарям.

Коментарі
Додати коментар