До новин

Справа на 2,5 мільйони: НАБУ оголосило підозру начальнику збиткового порту Бердянська

21 лютого, 2020
Збитки
Справа на 2,5 мільйони: НАБУ оголосило підозру начальнику збиткового порту Бердянська

Антикорупційники повідомили начальнику адміністрації "Бердянський морський торговельний порт" про підозру у зловживанні службовим становищем, наслідком чого стало завдання 2,49 млн грн збитків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро.

"Дії  начальника адміністрації порту кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою –ред.) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення –ред.) Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією із сайту адміністрації  Бердянського морського порту, її начальником є Олександр Барчан.

Крім того, в рамках розслідування вказаної справи, детективи затримали ще трьох осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину, а саме заступника начальника та інженера державного підприємства "Бердянський морський торговельний порт", а також колишню керівницю комерційної компанії.

За версією НАБУ, зазначені особи продовж 2018 – початку 2019 рр. організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично не поставлене обладнання. В результаті, інтересам держави завдано збитків на 2,49 млн грн, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Слід зауважити, що від’ємний фінансовий результат ДП "Бердянський морський торговельний порт" за 2018 рік становив 4,6 млн доларів.

Коментарі
Додати коментар