До новин

Фонд гарантування продав кількамільярдні борги Жеваго та інших з дисконтом 96%

24 лютого, 2020
Продаж
Фонд гарантування продав кількамільярдні борги Жеваго та інших з дисконтом 96%

Фонд гарантування вкладів 20 лютого провів “голландський” аукціон з продажу пулу активів банку “Фінанси та кредит”, ВТБ Банку, Діамантбанку, банку “Траст”, Родовід Банку, до складу якого увійшли права вимоги на 5 млрд грн. Стартова ціна пулу була 984 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на «Прозорро.Продажі».

Переможцем аукціону з пропозицією 216,6 млн грн стало ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест".

За даними ФГВФО, в проданому пулі активів - 60 кредитів юридичних та фізичних осіб (середня прострочка – 8 років).

Серед них - у т.ч. права вимоги вимоги банку “Фінанси та кредит” на 2,4 млрд грн за кредитним договором №1145м-01-07 (позичальник - ТОВ «Торговий дім Вагонзавод», поручитель - ПАТ «Стахановський вагонобудівельний завод», який пов’язували з Костянтином Жеваго).

Також у складі пулу - права вимоги банку “Фінанси та кредит” на 1,6 млрд грн за кредитним договором №1262м-08 (позичальник - ПрАТ "Укренергозбут", поручитель - ПрАТ "Росава", пов’язане знову ж таки з К. Жеваго).

У держреєстрі засновником ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" вказане ТОВ “Група Ельбрус”, а кінцевим бенефіціаром - Сергій Дмітрієв.

За даними “Укртрансгазу”, ТОВ “ФК “Фін-Інвест” пред’являє до нього вимоги на 2,3 млрд грн й домоглося арешту всіх рахунків й активів вказаної держкомпанії. При цьому з рахунків “Укртрансгазу” було примусово списано 50 млн грн.

Як повідомлялося, спір “Уктрансгазу” і ТОВ “ФК “Фін-Інвест” стосується постачання газу споживачам згаданого вище "Укренергозбут" на початку 2000-х років.

В “Укртрансгазі” називали дії "Укренергозбуту" і ТОВ "ФК "Фін-Інвест" такими, що мають ознаки шахрайства. У зв`язку з цим держкомпанія звернулася до ДБР і НАБУ.

Коментарі
Додати коментар