До новин

"Конярство України" загнали у збитки на понад 150 мільйонів

24 лютого, 2020
Збитки
"Конярство України" загнали у збитки на понад 150 мільйонів

Підприємства "Олімпіас Груп" та ТОВ "Сталь" завищували ціни на свою роботу, у результаті чого дві філії ДП "Конярство України" заходили в кредиторську заборгованість - виявлено кредиторської заборгованості на більш ніж 150 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Економічну правду.

Як повідомив в.о. директора ДП "Конярство України" Костянтин Зінченко, компанія має 43 тисячі га землі, які "спільно оброблялись з підприємствами-партнерами або ж "Конярство" замовляло роботи на цих землях".

"Попередні підприємства-партнери, такі як "Олімпіас Груп", ТОВ "Сталь", завищували ціни на свою роботу та занижували врожайність по продукції.

Таким чином, підприємства "Дніпропетровський кінний завод" і "Запорізький кінний завод" заходили в кредиторські заборгованості на мільйонні суми - починаючи з 3 млн і зараз уже перевіркою аудиторської служби виявлено розтрату і завищення та кредиторської заборгованості на 150 млн грн", - сказав Зінченко.

За його словами, один із засновників "Олімпіас Груп" - родич екс-керівника філії "Запорізький кінний завод ДП "Конярство України" та екс-керівника ДП "Конярство України" Олександра Войного.

Відповідно до держреєстру, засновником та бенефіціаром ТОВ "Олімпіас Груп" є Сергій Войний.

"У зв'язку із виявленими порушеннями попереднього керівника запорізької філії було звільнено", - сказав Зінченко.

Він зазначив, що за виявленими фактами "заганяння заводів у кредиторську заборгованість" ДП "Конярство України" подало заяви до МВС, СБУ, ДФС, ДБР та ГПУ.

Також керівник держпідєприємства прокоментував перекриття дороги 20 лютого працівниками "Дніпропетровського кінного заводу".

"Люди бастували з приводу невиплати заробітної плати та скорочення штату на "Запорізькому кінному заводі". ДП "Конярство України" знаходиться у стадії банкрутства, кредиторська заборгованість у підприємства близько 400 млн грн. Коли я прийшов на посаду (у листопаді 2019 року - ред.), уже була заборгованість по зарплаті 1 місяць, уже вона не виплачувалась.

Люди вважають, що при Войному у них зарплата платилась, а прийшло нове керівництво - усіх порозганяли і зарплату не платять. Я розумію людей, у яких немає зарплати, але ж не "Конярство України" у цьому винне", - сказав він.

"У ході ревізії діяльності попереднього керівництва ДП "Конярство України" викрито завдання збитків шляхом заключення невигідних договорів оренди землі, завищення вартості послуг з культивації, виводу коштів за нібито поставлені гербіциди та посівний матеріал, передачу по фіктивним документам врожаю тощо", - йдеться у повідомленні на сайті ДП "Конярство України".

За словами директора ДП Костянтина Зінченка, мав місце злочинний зговір між філіями "Запорізький кінний завод № 86", "Дніпропетровський кінний завод №65", філією "Онуфріївський кінний завод №175" та філією "Лозівський кінний завод №124" і низкою приватних фірм, зокрема ТОВ "Сталь", ТОВ "Олімпіас груп" та інших.

"Керівником філії "Запорізький кінний завод № 86" було призначено попереднього директора ДП "Конярство України" Олександра Войного, який протягом декількох років заключав договори з фірмами, які мають ознаки фіктивності та родинного зв’язку з самим Войним.

Після того, як ми розпочали розслідування, зміну керівництва та оптимізацію штатного розкладу у згаданих філіях, почалися публічні заяви колективів про загрозу "нормальної" роботи та намагання перекривати дороги", - заявив Зінченко.

Нагадаємо, ДП "Конярство України" створене у 2010 році. Налічує 15 філій по всій Україні та володіє земельним банком у тисячі гектарів.

Контроль за діяльністю ДП "Конярство України" здійснює Міністерство розвитку економіки та сільського господарства.

Коментарі
Додати коментар