До новин

H&M прогнозує збитки та скорочення робочих місць через пандемію коронавірусу

06 квітня, 2020
Збитки
H&M прогнозує збитки та скорочення робочих місць через пандемію коронавірусу

Компанія Hennes & Mauritz AB (бренд H&M) заявила, що уряди країн роблять недостатньо, щоб допомогти бізнесу.

H&M наголошує на тому, що три чверті її магазинів залишаються закритими через пандемію коронавірусу, що змушує йти на скорочення робочих місць, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Bloomberg.

Продажі швеського рітейлера впали на 46% в березні, першому місяці другого квартала, який на думку H&M, стане збитковим. Наразі компанія розглядає способи залучення фінансування для підвищення своєї ліквідності.

Криза вразила H&M в момент, коли після чотирьохрічного спаду рітейлер почав бачити ознаки відновлення. Компанія нещодавно отримала нового гендиректора Хелену Хельмерссон, яка замінила Карла-Йохана Перссона.

Хельмерссон сказала, що H&M високо оцінює заходи підтримки, яких вживають країни для допомоги бізнесу, хоча визнала, що цього недостатньо.

На тлі теперішньої ситуації компанії доводиться переглянути 1000 орендних договорів, H&M також має намір скоротити операційні витрати на 25% у другому кварталі.

Як повідомлялось, глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва заявила, що глобальна економіка наразі перебуває в рецесії через COVID-19.

Коментарі
Додати коментар