До новин

«Київводоканал» наніс державі збитків на 17 млн грн, але не визнає цього - екологи

07 квітня, 2020
Збитки
«Київводоканал» наніс державі збитків на 17 млн грн, але не визнає цього - екологи

Центральним апаратом ДЕІ проведено перевірку ПрАТ «АК «Київводоканал», загальна сума нанесених державі збитків – більше 17 млн грн.

«Київводоканал» є лідером топ-10 забруднювачів водних ресурсів України, повідомив у Facebook голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На даний час розраховано збитки та пред’явлено  ПрАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ» в установленому порядку претензії на відшкодування збитків за фактами:

- самовільного використання підземної води за відсутності дозвільного документ на суму 5 092 122,75  грн.;

- наднормативного скиду забруднюючих речовин із зворотними водами Бортницької станції аерації у р. Дніпро на суму 8 935 337,29 грн.;

- наднормативного скиду забруднюючих речовин із зворотними водами з випуску № 3 у Русанівську протоку на суму 2 004 212,73 грн.;

- наднормативного скиду забруднюючих речовин із зворотними водами з випусків №№ 1 та 2 у р. Дніпро на суму 282 338,27 грн.

«В запереченнях до акту перевірки ПрАТ «АК «Київводоканал» не визнає фактів перевищення встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин і самовільного використання підземної води. Підприємство вирішило піти шляхом заперечень і не визнавати протиправних дій. Ми, у свою чергу, підемо до суду», - прокоментував Єгор Фірсов.

Коментарі
Додати коментар