До новин

Продаж ДПЗКУ, «Конярства України», Артемсолі та «Хліба України» «завис» – голова ФДМУ

22 квітня, 2020
Продаж
Продаж ДПЗКУ, «Конярства України», Артемсолі та «Хліба України» «завис» – голова ФДМУ

Практична реалізація ухваленого цього року рішення уряду про передачу Фонду державного майна низки об'єктів великої приватизації, зокрема «Державної продовольчо-зернової корпорації України», «Артемсолі» та ДАК «Хліб України», затримується через непідписане розпорядження уряду.

Про це повідомив голова Фонду Дмитро Сенниченко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Вони «зависли» між «там і тут»: ДПЗКУ, «Конярство України», «Артемсіль», «Хліб України» - начебто рішення і ухвалене, але фактично воно не підписане, тому підприємства нам не передали", - сказав він.

Сенниченко зазначив, що об'єктів великої приватизації у Фонді загалом 23 (із вартістю по балансу понад 250 млн грн), тоді як загалом уряд у рамках політики приватизації, визначеної президентом і Верховною Радою, передав відомству минулого року 530 підприємств і цього року ухвалив рішення про передачу ще майже 400.

«За 15 років ФДМ було передано 93 підприємства, а за останні чотири місяці - майже 500, при тій самій штатній чисельності та спроможності», - наголосив Сенниченко.

Нагадаємо, Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

ФДМ у 2020 році планував оголосити конкурси з продажу шести об'єктів великої приватизації.

Першими повинні були стати столичний готель "Дніпро" і Об'єднана гірничо-хімічна компанія - відповідно у квітні та травні цього року, а третім на конкурс, орієнтовно в кінці серпня, планувалося виставити Одеський припортовий завод.

Коментарі
Додати коментар