До новин

Промінвестбанк у березні працював у збиток

23 квітня, 2020
Збитки
Промінвестбанк у березні працював у збиток

Промінвестбанк за підсумками І кварталі декларує прибуток 14,3 млн грн, разом з тим, за січень-лютий він звітував про прибуток 21,2 млн грн, таким чином, у березні фінустанова отримала збиток у розмілі 6,9 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

На 1 квітня банк декларує показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу на рівні 23,19% (вимога НБУ - не менше 10%).

Нагадаємо, за результатами стрес-тесту, проведеного в 2019 році, в Промінвестбанку за базовим макроекономічним сценарієм була встановлена його потреба в капіталі на 4,6 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - на 6,32 млрд грн. За даними банку, з урахуванням здійснених ним заходів, на 01.09.2019 потреба в капіталі за базовим макросценарієм зменшилася до 2,7 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - до 3,96 млрд грн.

За даними Промінвестбанку, за підсумками всього 2019 року він отримав прибуток 270,3 млн грн. При цьому з огляду на те, що за січень-листопад банк декларував прибуток 1,082 млрд грн, виходить, що в грудні він зафіксував збиток 812 млн грн.

Активи Промінвестбанку за 2019 рік скоротилися майже вдвічі - з 13,8 млрд грн до 7,1 млрд грн. Раніше повідомлялося, що за три квартали він продав права кредитної вимоги на 9,3 млрд грн.

У кінці листопада Промінвестбанк оголосив про закриття поточних рахунків фізичних осіб-підприємців, а дещо згодом - про припинення співпраці з Mastercard і зупинку обслуговування карткових рахунків юросіб-клієнтів. У грудні банк повідомив, що залишив тільки одне відділення для обслуговування клієнтів.

Промінвестбанк повідомляв, що заплановані на 06.02.2020 загальні збори його акціонерів не відбулися через відсутність кворуму. На цих зборах акціонерів Промінвестбанку планувалося розглянути питання про припинення здійснення банком банківської діяльності без припинення юридичної особи, а також затвердити план припинення банківської діяльності.

За даними Промінвестбанку, 23 квітня планується проведення позачергових зборів його акціонерів, на яких будуть розглядатися в т.ч. такі питання:

- затвердження фінрезультату за 2019 рік, який склав 270,3 млн грн;

- спрямування прибутку на зменшення збитків минулих років, дивіденди - не виплачувати;

- збільшення статутного капіталу на 850 млн грн шляхом розміщення акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків;

- про невикористання переважного права акціонерів на придбання акцій додаткової емісії у процесі їх розміщення;

- про затвердження рішення про емісію акцій банку (без здійснення публічної пропозиції) та визначення учасником розміщення російської держкорпорації ВЕБ.РФ, яка є власником істотної участі в банку.

Коментарі
Додати коментар