До новин

Фінкомітет Ради заслухає звіт Смолія

07 травня, 2020
Фінансовий ринок

Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради 8 травня заслухає звіт голови Національного банку Якова Смолія про діяльність центробанку в умовах карантину.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на порядок денний засідання профільного комітету.

В проєкті постанови, яку підписали 17 депутатів, зазначено, що Верховна Рада хоче заслухати та обговорити на позачерговому пленарному засіданні доповідь голови Нацбанку про діяльність НБУ «в умовах встановленого в Україні карантину».

Це має відбутися 12 травня.

Окрім цього, депутати також хочуть «за результатами розгляду доповіді надати оцінку діяльності голови Нацбанку щодо покладених на нього повноважень».

Депутати посилаються на статтю 51 закону «Про Національний банк». В ній зазначено, що «Національний банк підзвітний президенту та Верховній Раді в межах їх конституційних повноважень». І один із проявів цієї підзвітності це «доповідь голови Національного банку Верховній Раді про діяльність Національного банку».

Будь-яка «оцінка діяльності голови НБУ» не передбачена ані цим законом, ані Конституцією, ані законом про регламент Верховної Ради.

Крім того, фінкомітет розгляне скорочену порівняльну таблицю до банківського законопроєкту №2571-д.

Коментарі
Додати коментар