До новин

НБУ визнав неплатоспроможним банк родини покійного Щербаня, - джерело

20 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав неплатоспроможним банк родини покійного Щербаня, - джерело

Національний банк України на засіданні правління 16 липня визнав неплатоспроможним банк «Капітал», що належить родині покійного бізнесмена Євгена Щербаня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на джерела «Forbes Україна».

Також, за інформацією видання, НБУ розглядає питання про визнання неплатоспроможним або ж не відповідним законодавству Європромбанк. Останню установу було визнано проблемною 15 січня 2015 року.

Банк «Капітал» станом на 1 квітня посідав 61-е місце за розміром активів (1,9 млрд грн) і входив у 4-у групу за класифікацією НБУ. Європромбанк на 1 квітня 2015 року посідав 78 місце з активами 1 млрд грн. Акціонерами цього банку є: Ольга, Володимир і Наталія Орлови.

Нагадаємо, що глава НБУ Валерія Гонтарева нещодавно заявила, що стартує другий етап очищення банківської системи, який стосуватиметься банків третьої-четвертої групи, зокрема дрібних банків, активи й пасиви яких пов’язані з однією і тією ж особою.

«Ми вже працюємо з цими банками. Є дрібні банки, які можна вважати здоровими, проте з повною відсутністю будь-якої стратегії. З одного боку, в зобов’язаннях власні гроші та депозити, кредити, а з іншого боку, видані собі ж. Важко сказати, для яких цілей ці банки були створені. Ми готуємо велику програму, яка дозволить банкам збільшуватися. Якщо банк жодної мети не переслідує, якщо це так званий «кишеньковий банк», але водночас він не становить загрози фінансовому сектору, то акціонеру треба дати альтернативу, що робити в цій ситуації. Дуже доброю альтернативою в цьому разі буде самоліквідація», – заявляла глава НБУ.

Коментарі
Додати коментар