До новин

В уряді розраховують підписати угоду з МВФ в кінці травня

13 травня, 2020
Фінансовий ринок
В уряді розраховують підписати угоду з МВФ в кінці травня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом буде підписаний до кінця травня.

Про це він повідомив під час відеоперемовин з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Це не лише фінансова підтримка. Це запорука отримання коштів від інших міжнародних фінансових організацій та показник того, що ми перебуваємо на шляху системних реформ", – зазначив Шмигаль.

За його словами, співпраця з МВФ за програмою Stand-by, яка наразі обговорюється, дозволить отримати 5 млрд доларів, з яких 3,5 млрд доларів будуть направлені в держбюджет-2020.

Нагадаємо, 7 травня Україна і Міжнародний валютний фонд переорієнтувалися з раніше попередньо погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF на 18-місячну програму stand by.

У Міністерстві фінансів наголошують, що основна різниця у нових умовах співпраці МВФ полягає в термінах реалізації програми: Stand-by (яка пропонується зараз) - 1,5 роки, EFF (попередні умови) - 3 роки. Обсяг кредитування не зміниться.

У квітні Міжнародний валютний фонд повідомляв про прогрес в переговорах з Україною про нову програму розширеного фінансування і розраховував на швидке її затвердження після вирішення останніх декількох питань.

Коментарі
Додати коментар