До новин

Держава продає пул активів Дельта Банку та банку «Фінанси та кредит»

22 травня, 2020
Продаж
Держава продає пул активів Дельта Банку та банку «Фінанси та кредит»

Фонд гарантування вкладів виставляє на аукціон 12 червня 2020 року пул активів АТ «Дельта банк» і АТ «Банк «Фінанси та кредит». Торги відбудуться на майданчику DebtX за голландською моделлю аукціону, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

До складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них перебуває у заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 8,8 млрд грн.

Середня прострочка за кредитами – 4 роки. За всіма кредитними договорами тривають судові справи, за 5 кредитами відкриті провадження Державної виконавчої служби, за 8 – кримінальні справи.

Початкова ціна лоту – 1,66 млрд грн.

Основними об’єктами застави за кредитами у складі пулу є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 кв м, розташованих у Полтавській області. Серед них – автозавод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.

Мова йде про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна у заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Коментарі
Додати коментар