До новин

Новий меморандум з МВФ: Шмигаль розповів про "маяки" від Фонду

04 червня, 2020
Фінансовий ринок
Новий меморандум з МВФ: Шмигаль розповів про "маяки" від Фонду

До 10 червня відбудеться засідання Ради МВФ, на якому приймуть остаточне рішення про виділення Україні траншу загальною сумою 5 млрд доларів.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр Денис Шмигаль, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми зробили велику роботу цілою країною, бувкально в п'ятницю були досягнуті остаточні домовленості з МВФ, і сьогодні ми можемо говорити, що у термін до 10 червня відбудеться засідання Ради МВФ, на якому буде прийнято остаточне рішення про виділення Україні траншу загальною сумою 5 млрд доларів», - підкреслив Шмигаль.

Також він заявив, що «прихильники політичних спекуляцій почали поширювати міфи навколо меморандуму з МВФ».

«Насправді у меморандумі існують чіткі структурі маяки МВФ. Це, зокрема, прозорість роботи державних банків та держкомпаній, посилення корпоративного управління держпідприємств, незалежний Антимонопольний комітет, реформа Митниці і податкової, збереження принципу «гроші ходять за пацієнтом» в галузі медицини. А також - приведення ціни на газ для населення до ринкового рівня", - наголосив голова уряду.

Нагадаємо, напередодні прем'єр заявляв, що нова програма stand-by з МВФ не потребує проведення структурних реформ та підвищення пенсійного віку.

Україна розраховує, що МВФ на засіданні Ради 5 червня схвалить нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш у розмірі 1,9 млрд доларів.

Перший транш Міжнародного валютного фонду у цьому році становитиме 1,9 мільярда доларів, другий - 1,6 мільярда, третій відбудеться у 2021 році - 1,5 мільярда.

Україна та Міжнародний валютний фонд на рівні персоналу погодили (staff level agreement) нову програму Stand-bу розмірі $5 мільярдів, яка розрахована на 18 місяців.

Коментарі
Додати коментар