До новин

Промінвестбанк отримав збиток 126 млн грн за січень-травень

17 червня, 2020
Збитки
Промінвестбанк отримав збиток 126 млн грн за січень-травень

За даними Промінвестбанку, за січень-травень він зафіксував збиток 126 млн грн (у т.ч. 48,8 млн грн за травень і 91,5 млн грн - за квітень).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Задекларований банком показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу на 1 червня - 22,91% (вимога НБУ - не менше 10%).

Однак за результатами торішнього стрес-тесту, в Промінвестбанку за базовим макроекономічним сценарієм була встановлена потреба в капіталі на 4,6 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - на 6,32 млрд грн. За даними банку, з урахуванням здійснених ним заходів, на 01.09.2019 потреба в капіталі за базовим макросценарієм зменшилася до 2,7 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - до 3,96 млрд грн.

За підсумками 2019 року Промінвестбанк декларував прибуток 270,3 млн грн (за 2018 рік був збиток 3,34 млрд грн).

Активи Промінвестбанку за 2019 рік скоротилися майже вдвічі - з 13,8 млрд грн до 7,1 млрд грн. Раніше повідомлялося, що за три квартали він продав права кредитної вимоги на 9,3 млрд грн.

У кінці листопада 2019 року Промінвестбанк оголосив про закриття поточних рахунків фізичних осіб-підприємців, а дещо згодом - про припинення співпраці з Mastercard і зупинку обслуговування карткових рахунків юросіб-клієнтів. У грудні банк повідомив, що залишив тільки одне відділення для обслуговування клієнтів.

За даними Промінвестбанку, 15 червня планувалися позачергові збори його акціонерів, на яких мало розглядатися питання про збільшення статутного капіталу банку на 850 млн грн шляхом розміщення акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків. Згідно з проектом рішення, учасником розміщення цих акцій буде російська держкорпорація ВЕБ.РФ ("Внєшекономбанк").

Раніше на 23 квітня теж планувалися позачергові збори акціонерів Промінвестбанку, на яких мали розглядатися вказані вище питання.

Промінвестбанк повідомляв, що заплановані на 06.02.2020 загальні збори його акціонерів не відбулися через відсутність кворуму. На цих зборах акціонерів Промінвестбанку планувалося розглянути питання про припинення здійснення банком банківської діяльності без припинення юридичної особи, а також затвердити план припинення банківської діяльності.

За даними НБУ, на 01.05.2020 обсяг коштів інших банків в Промінвестбанку (може йтися в т.ч. про кошти ВЕБ.РФ) становив 815,9 млн грн.

Коментарі
Додати коментар