До новин

Рада з фінстабільності схвалила плані держбанків по зниженню NPL

08 липня, 2020
Фінансовий ринок
Рада з фінстабільності схвалила плані держбанків по зниженню NPL

НБУ повідомив, що 30 червня відбулось засідання Ради з фінансової стабільності для розгляду двох питань: ризики, що можуть виникнути через визнання неконституційним Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (за конституційним поданням Верховного Суду України №4/1868(15), а також робота державних банків зі зниження обсягу непрацюючих кредитів.

Про це повідомляє «Банкрутство & Ліквідація».

Як зазначається, Рада ухвалила рішення про невідкладне створення робочої групи, щоб напрацювати план дій для мінімізації можливих ризиків для фінансової стабільності у разі прийняття Конституційним судом України рішення за відповідним провадженням. До складу робочої групи увійшли представники НБУ, Мінфіну і ФГВФО.

Рада з фінансової стабільності також обговорила програми державних банків зі зниження обсягу непрацюючих кредитів. Представники банків презентували оперативні плани зниження обсягів NPL протягом наступних трьох років.

За підсумками розгляду питання Рада з фінансової стабільності надала свої пропозиції та зауваження й затвердила презентовані плани з умовою врахування банками озвучених пропозицій.

"Затвердження планів роботи держбанків зі зниження NPL означає виконання одного зі структурних маяків програми співпраці України з МВФ", - констатує НБУ.

Коментарі
Додати коментар