До новин

Укрексімбанк звітує про збиток 1,9 млрд грн за перше півріччя

31 липня, 2020
Збитки
Укрексімбанк звітує про збиток 1,9 млрд грн за перше півріччя

Укрексімбанк за перше півріччя звітує про збиток 1,92 млрд грн (у т.ч. за І квартал - збиток 2,07 млрд грн, за ІІ квартал - прибуток 157 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

Чистий процентний дохід становив 509,5 млн грн, тоді як витрати за очікуваними кредитними збитками (формування резервів) - 1,34 млрд грн.

Нагадаємо, перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова і новий глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявляли про потребу цього держбанку в докапіталізації, з огляду, передусім, на проблемні активи, накопичені в минулі роки.

Меморандум України та МВФ передбачає можливість випуску Мінфіном ОВДП на 20 млрд грн для підтримки банків і ФГВФО.

За результатами стрес-тесту, проведеного в 2019 році, в Укрексімбанку за базовим макроекономічним сценарієм була встановлена потреба в капіталі на 9,8 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - на 17,5 млрд грн. За даними Укрексімбанку, з урахуванням здійснених ним заходів, на 01.09.2019 потреба в капіталі за базовим макросценарієм зменшилася до 3,7 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - до 12,2 млрд грн.

НБУ повідомляв, що в 2020 році провів експрес-стрес-тест, згідно з яким потреба в капіталі може виникнути в 9 банків, на які припадає 30% активів сектору. Серед них - два держбанки з часткою 25% активів (слід розуміти, йшлося про Укрексімбанк та Ощадбанк, - ред.). За інформацією регулятора, потреба банків у капіталі протягом одного року може становити 10,3 млрд грн.
Коментарі
Додати коментар