До новин

Приватбанк у червні зафіксував збиток 5,6 млрд грн

31 липня, 2020
Збитки
Приватбанк у червні зафіксував збиток 5,6 млрд грн

Приватбанк за перше півріччя декларує прибуток 14,04 млрд грн (за 6 місяців 2019 року - 18,3 млрд грн).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінклуб.

Враховуючи, що за січень-травень банк звітував про прибуток 19,6 млрд грн, виходить, що в червні він отримав збиток 5,6 млрд грн.

Як констатує Приватбанк, за перше півріччя він сформував страхові резерви у сумі 8,7 млрд грн "на покриття можливих ризиків внаслідок пандемії СOVID-19 та юридичних ризиків, що в свою чергу впливає на показники прибутку в звітному періоді" (цитата).

У фінустанові зазначили наступне:

Інвестиційний портфель банку за підсумками півріччя, включає (разом з іншими цінними паперами) ОВДП, вартість яких при погашені залежить від очікуваного курсу долару США до гривні.

В період нестабільності на ринку цей показник значно збільшив оцінку ОВДП і забезпечив 14,7 млрд разових доходів банку, фактор переоцінки має високу волатильність.

В той же час, це компенсувало втрати від курсових коливань в сумі 4,9 млрд грн.

Ці збитки є результатом ризикової політики управління активами та зобов’язаннями до націоналізації, в результаті якої вартість зобов‘язань в доларах США значно перевищує вартість відповідних активів.

Активи ПриватБанку cтаном на кінець першого півріччя 2020 року збільшилися на 5% порівняно з відповідним періодом 2019 року, що зумовило зростання чистого процентного доходу до 10,6 млрд грн. Комісійні доходи залишилися на рівні 2019 року та становлять 8,1 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар