До новин

Промінвестбанк отримав збиток 219 млн грн за перше півріччя

04 серпня, 2020
Збитки
Промінвестбанк отримав збиток 219 млн грн за перше півріччя

За даними Промінвестбанку, за підсумками першого півріччя він зафіксував збиток 219,2 млн грн (у т.ч. за червень - 93,2 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

Витрати банку на формування резервів під кредитний портфель становили 77,3 млн грн.

Заявлений банком показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу на 01.07.2020 - 22,35% (вимога НБУ - не менше 10%).

При цьому за результатами торішнього стрес-тесту, в Промінвестбанку за базовим макроекономічним сценарієм була встановлена потреба в капіталі на 4,6 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - на 6,32 млрд грн. За даними банку, з урахуванням здійснених ним заходів, на 01.09.2019 потреба в капіталі за базовим макросценарієм зменшилася до 2,7 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - до 3,96 млрд грн.

15 червня відбулися збори акціонерів Промінвестбанку, які відмовилися ухвалити рішення про збільшення його статутного капіталу на 850 млн грн (шляхом розміщення акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків).

Нагадаємо, у кінці листопада 2019 року Промінвестбанк оголосив про закриття поточних рахунків фізичних осіб-підприємців, а дещо згодом - про припинення співпраці з Mastercard і зупинку обслуговування карткових рахунків юросіб-клієнтів. У грудні банк повідомив, що залишив тільки одне відділення для обслуговування клієнтів. На початку липня-2020 банк оголосив, що закриває рахунки фізосіб.

Коментарі
Додати коментар