До новин

За час роботи Кодексу держава вже продала майна у справах про банкрутство на 137 мільйонів

07 серпня, 2020
Продаж
За час роботи Кодексу держава вже продала майна у справах про банкрутство на 137 мільйонів

Продаж майна у справах про банкрутство вже приніс дохід у 136,7 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на звіт Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

За 9 місяців роботи Кодексу з процедур банкрутства вже відбулося 2 380 електронних аукціонів з продажу майна боржників-банкрутів. Успішними стали 462 аукціони. Загалом, від продажу даного майна отримано дохід у розмірі 136,7 млн гривень.

Як відомо, з 21 жовтня 2019 року, відповідно до нового Кодексу з процедур банкрутства та постанови КМУ № 865, продаж майна у справах про банкрутство фізичних чи юридичних осіб відбувається лише на електронних аукціонах в дворівневій електронній торговій системі «Прозорро.Продажі».

У звіті також зазначається, що найбільше зростання ціни відбулося 8 квітня 2020 року під час аукціону з продажу колісно-транспортних засобів КП «Марганецьтепломережа». Кілька різних за призначенням автомобілів, а також екскаватори, трактори, автокрани, виставлені з початковою ціною 76 778 грн, були продані на електронних торгах за 381 101 грн (збільшення ціни у 5 разів).

Цей аукціон став також найбільшим за кількістю учасників, яких було чотирнадцять. Таким чином проілюстрована очевидна перевага конкурентності під час торгів.

Коментарі
Додати коментар