До новин

Комітет Ради просить уряд не ліквідовувати Держпродспоживслужбу

25 серпня, 2020
Ліквідація
Комітет Ради просить уряд не ліквідовувати Держпродспоживслужбу

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС вирішив звернутися до прем'єр-міністра Дениса Шмилагя щодо неприпустимості ліквідації Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на голову комітету Іванну Климпуш-Цинцадзе у Фейсбуці.

"На позачерговому засіданні Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до ЄС його члени вирішили звернутися з листом до Прем'єр-міністра щодо неприпустимості ліквідації Держпродспоживслужби. На думку народних депутатів, такі дії уряду становлять серйозну загрозу експорту українського продовольства до ЄС і якості та безпечності продуктів усередині країни", - зазначила депутат.

При цьому Климпуш-Цинцадзе наголосила, що Держпродспоживслужба була створена на виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Євроінтеграційні реформи в цій галузі дозволили швидко переорієнтувати вітчизняний експорт на вимогливі ринки Євросоюзу та відкрили для наших виробників інші перспективні ринки. Нині, коли економіка України переживає падіння, втрата ринку ЄС завдасть їй ще більш нищівного удару і відкотить країну на багато років назад", - пояснила вона.

Коментарі
Додати коментар