До новин

Фонд гарантування знову спробує продати борги АвтоКрАЗу Жеваго - тепер із знижкою в 97%

25 вересня, 2020
Продаж
Фонд гарантування знову спробує продати борги АвтоКрАЗу Жеваго - тепер із знижкою в 97%

Фонд гарантування вкладів фізосіб призначив продаж активів банків "Дельта" та "Фінанси та кредит" на 9,44 мільярдів гривень - основну частину лоту складають права на вимоги за кредитами "АвтоКрАЗу" та "Полтавського автоагрегатного заводу" Костянтина Жеваго.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу відомства.

Повідомляється, що до складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них перебувають у заставі НБУ. Середня прострочка за кредитами – майже 5 років. За всіма кредитними договорами тривають судові провадження. Щодо 8 кредитів - кримінальні справи, 4 на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. Початкова ціна лоту – 332,25 млн грн.

Повідомляється, що пул у такому складі вже не одноразово було виставлено на торги, але досі не знайшлося покупця.

У Фонді наголошують, що йдеться про продаж саме прав вимоги за кредитами, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості, підприємства, чи майна у заставі за цими кредитами. Це означає, що при купівлі цього лоту активів інвестор отримує права кредитора за відповідними активами.

Нагадаємо, навесні президент Володимир Зеленський попросив генерального директора Кременчуцького автомобільного заводу передати власнику підприємства Костянтину Жеваго прохання вийти на зв’язок.

Коментарі
Додати коментар