До новин

Фонд гарантування почав ліквідацію банку «Аркада»

28 вересня, 2020
Ліквідація
Фонд гарантування почав ліквідацію банку «Аркада»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА» на підставі рішення Національного банку від 25 вересня.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу ФГВФО.

Процедура ліквідації призначена строком з 25 вересня 2020 року до 24 вересня 2023 року включно.

Таке рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду у зв’язку з тим, що відкритий конкурс з продажу цього банку інвестору не відбувся через відсутність учасників.

Уповноваженою особою Фонду з делегуванням повноважень ліквідатора АТ АКБ «АРКАДА» призначено провідного професіонала з питань ліквідації банків Луньо Іллю Вікторовича.

Нагадаємо, що наразі тривають виплати коштів вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився на момент введення в банк тимчасової адміністрації, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Довідково: 25 серпня 2020 року НБУ ухвалив рішення про віднесення АТ АКБ "АРКАДА" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня. На підставі цього рішення НБУ 26 серпня 2020 року у АТ АКБ «АРКАДА» запроваджено тимчасову адміністрацію, за рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 серпня 2020 року № 1583 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ АКБ «АРКАДА» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку». 26 серпня 2020 року Фондом також було розпочато відкритий конкурс щодо залучення інвестора з метою виведення неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА» з ринку у способи, передбачені ст. 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відкритий конкурс проводився серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених НБУ до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу. Однак через відсутність пропозицій з боку потенційних інвесторів рішенням Фонду від 21 вересня 2020 року цей конкурс визнано таким, що не відбувся.

Коментарі
Додати коментар