До новин

Пул кредитів юросіб чотирьох банків виставлено на торги у жовтні

09 жовтня, 2020
Продаж
Пул кредитів юросіб чотирьох банків виставлено на торги у жовтні

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на 22 жовтня 2020 року заплановано аукціон з продажу пулу, що складається з активів чотирьох банків: АТ «ВТБ БАНК», ПАТ «ДІАМАНТБАНК», АТ «РОДОВІД БАНК», ПАТ «КБ «ФІНАНСОВА ІНІЦІАТИВА».

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на ФГВФО.

До складу пулу ввійшли права вимоги за 66 кредитами юридичних осіб, майнові права та дебіторська заборгованість. Середня прострочена заборгованість за кредитами - понад 7 років. Загальна заборгованість за договорами склала 5 481 млн грн. Щодо третини кредитного портфелю тривають судові провадження, або ці кредити перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 1 055 млн грн.

Значна частина кредитів не забезпечені заставою. Понад 83% забезпечення становлять фінансові активи, 14% нерухомість і 3% обладнання, транспорт та інше майно.

Серед забезпечення, зокрема: чотирикімнатна квартира в Києві загальною площею 168,80 кв. м, розташована на вул. Жилянська, готельний комплекс загальною площею 2226,8 кв.м., що розташований на земельній ділянці площею 0,4723 га, у м. Маріуполь, Донецька обл., спортивний комплекс загальною площею 4279,4 кв. м., розташований на земельній ділянці 0,7458 га у м. Маріуполь, нежитлові будівлі сталеливарного заводу загальною площею 126 763,6 кв. м. теж у м. Маріуполь, Донецької області.

Пул був сформований за календарним підходом. Тобто до його складу увійшли активи, що попередньо виставлялись на індивідуальні торги, але їх так і не викупили.

Щодо цього пулу активів ТОВ «КПМГ-Україна» надавались послуги з комплексної підготовки до продажу.

Детальніша інформація про лот (GL18N118141) із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті на сайті Фонду – за цим посиланням.

Коментарі
Додати коментар