До новин

У МВФ оцінили світові збитки від коронакризи в 30 трильйонів доларів

16 жовтня, 2020
Збитки
У МВФ оцінили світові збитки від коронакризи в 30 трильйонів доларів

У МВФ прогнозують, що орієнтовні збитки для глобальної економіки від пандемії коронавірусу можуть сягнути 28 трлн доларів у вигляді втраченого ВВП протягом наступних 5 років.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва на щорічній зустрічі із Світовим банком, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Протягом наступних п'яти років криза, за наявними оцінками, може обійтися у 28 трлн доларів втраченого валового внутрішнього продукту", - підкреслила Георгієва.

За її словами, за 9 місяців різко зросли показники безробіття, бідності та суттєво підвищився ризик для економік країн з низьким доходом.

"Ми очікуємо падіння показників економічного зростання до мінус 4,4% цього року. Попри те, що в наших прогнозах є величезна доля невизначеності, ми все ж передбачаємо часткове й нерівномірне відновлення в 2021 році", - додала вона.

У МВФ також очікують глобального економічного зростання у 2021 році на рівні 5,2%.

"У нас як і раніше є значні ресурси з нашого кредитного потенціалу в 1 трлн доларів, щоб підтримати країни-члени. Ми надали фінансування 81 країні. Ми зупинили виплату боргів для найбідніших країн-членів і мобілізували 21 млрд доларів для кредитування на безвідсотковій основі", - зазначила Георгієва.

Коментарі
Додати коментар