До новин

Ідея Банк оштрафували на 4 мільйона через рекламу кредитів "під 0%"

16 жовтня, 2020
Фінансовий ринок
Ідея Банк оштрафували на 4 мільйона через рекламу кредитів "під 0%"

Антимонопольний комітет оштрафував Ідея Банк на 4 мільйона гривень через те що банк "забув" вказати додаткові відомості про кредит та реальну ставку під час рекламної кампанії.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Антимонопольники" встановили, що банк на постійній основі поширював рекламу своїх акційних пропозицій "Ідеальна 30" щодня ідеальний кредит під повний 0%" та "Чорна п’ятниця ціни навпіл -50% розпродаж кредитів".

"Реклама інформувала громадян про видачу кредитів під "0%" та про "розпродаж" кредитів зі знижкою -50%.  ..Однак відповідна рекламна інформація під час перевірки виявилася далекою від реальності. Адже відсоткова ставка за кредитами становить 0,001% річних. Більше того, клієнту потрібно окремо платити щомісячні комісії за обслуговування, за відкриття пакету послуг та обов’язковий страховий внесок", - заявляють у АМКУ.

Також зазначається, що банк в рекламі "забув" вказати максимальну суму, на яку може бути виданий кредит, реальну річну процентну ставку, максимальний строк, на який видається кредит. У АМКУ заявляють, що ця інформація є обов’язковою для оприлюднення, і вона могла значною мірою вплинути на наміри потенційних клієнтів отримати кредит.

Це підтвердило і опитування потенційних споживачів банківських послуг, а також банків-конкурентів.

Банки-конкуренти наголосили, що фінустанови зобов’язані в інформації про кредити вказувати всі витрати на отримання кредиту та подальші витрати на його повернення включно з нарахованими відсотками та комісіями.

Коментарі
Додати коментар