До новин

Перш ніж збанкрутувати, банк «Національний кредит» роздав чималі позики фірмам своїх топ-менеджерів

31 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
Перш ніж збанкрутувати, банк «Національний кредит» роздав чималі позики фірмам своїх топ-менеджерів

Сім’я власника банку «Національний кредит» Андрія Оністрата та його топ-менеджер отримували від фінустанови багатомільйонні позики для власного бізнесу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу Печерського суду Києва у справі № 757/25604/15-к.

Згідно матеріалів справи, Головним слідчим управлінням МВС з 30 квітня 2015 року проводиться досудове розслідування за фактами розтрати топ-менеджментом ПАТ «Банк Національний Кредит» майна цієї фінансової установи.

Нагадаємо, на початку червня НБУ через незадовільну систему управління ризиками та легалізацію злочинних доходів визнав неплатоспроможним банк «Національний кредит».

Одним із співвласників банку є Андрій Оністрат.

В межах розслідування минулого тижня пройшов обшук за місцем проживання головного юрисконсульта Апарату Правління і Наглядової ради «Національного кредиту».  Тоді були вилучені документи фінансово-господарської діяльності банку, які спочатку не були вказані в санкції на обшук і з цієї причини слідчі просили суд також накласти на них арешт.

Мова йде про документи на отримання позик, іпотечних договорах, договорах застави банку з фірмами «Укрщеббуд» і «Альборо Груп». При цьому слідство вже з'ясувало, що головний юрисконсульт «Національного кредиту» одночасно є директором «Укрщеббуду» і «Альборо Груп».

Обидві фірми, за даними МВС, активно користувалися послугами банку в 2014 та в 2015 році. Ці компанії отримали від банку близько 30 млн. гривень.

Нагадаємо, бенефіціаром компанії «Укрщеббуд» є Олександр Апостолюк. Швидше за все, саме про нього йде мова в цій справі. До складу кінцевих бенефіціарів другої фірми — «Альборо Груп» — крім Олександр Апостолюк входить також Вікторія Оністрат, ймовірно, дочка Андрія Оністрата. 24 липня 2015 року в даному кримінальному провадженні була призначена судово-економічна експертиза.

Суд задовольнив клопотання, наклавши арешт на договори купівлі-продажу, виписки з Держреєстру прав на нерухоме майно, договору оренди землі тощо

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава шукає інвесторів для виведення з ринку банку «Національний кредит».

Коментарі
Додати коментар