До новин

Шмигаль: Україна втратила 1 трильйон доларів ВВП за 10 років

09 листопада, 2020
Збитки
Шмигаль: Україна втратила 1 трильйон доларів ВВП за 10 років

За останні 10 років Україна втратила один трильйон доларів ВВП через нереалізований потенціал.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на презентації урядом економічного аудиту країни та економічної стратегії до 2030 року, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finclub.

«Один трильйон доларів ВВП за 10 років - це нереалізований потенціал нашої країни. Один трильйон доларів втратили всі громадяни України через постійні зміни векторів, незавершені реформи, відсутність довгострокової економічної стратегії, корупцію, неефективне управління», - наголосив він.

За даними аудиту, нерозкритий інвестиційний потенціал України становить $63 млрд. Невикористаний потенціал в торговельній сфері складає $407 млрд. Також $85 млрд невикористаного потенціалу землі.

«Аудит економіки - це аудит втрачених можливостей, які ми маємо розвинути. Ми показали причини цих проблем і втрати цих можливостей. Разом з причинами, ми хочемо бачити вектори, як виходити з ситуації, як розвивати, тому сьогодні був презентований не лише аудит, але й план подальшого розвитку», - сказав Шмигаль.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Кабінет міністрів провів повноцінний аудит держави, а його результати мають бути представлені протягом двох тижнів.

Зеленський також очікує від уряду презентацію стратегії економічного розвитку країни до 2030 року, яка визначить основні вектори.

Коментарі
Додати коментар