До новин

НБУ відкликав валютну ліцензію в ПрАТ "АРЖК"

16 листопада, 2020
Фінансовий ринок
НБУ відкликав валютну ліцензію в ПрАТ "АРЖК"

Національний банк 11 листопада ухвалив рішення про відкликання у ПрАТ "АРЖК" ("Агентство з рефінансування житлових кредитів") генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій від 12 листопада 2012 року №95.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу НБУ.

Ліцензія відкликана з огляду на відсутність у ПрАТ "АРЖК" мінімально необхідного розміру власного капіталу.

Для небанківських установ, які мають ліцензію на здійснення валютних операцій, пов’язаних з наданням кредитів та/або залученням фінансових активів, встановлено вимогу до наявності мінімального власного капіталу в сумі 100 млн грн (Положення № 297, яке визначає вимоги до компаній, які здійснюють валютні операції *).

Аналізуючи діяльність установи, Національний банк установив невідповідність зазначеним вимогам до капіталу більше ніж удвічі. Водночас акціонери ПрАТ "АРЖК" не підтвердили свою готовність збільшити його капітал до встановленого мінімуму.

Відкликання генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій не впливає на можливість здійснення ПрАТ "АРЖК" своєї основної статутної діяльності.

ПрАТ "АРЖК" матиме можливість здійснювати діяльність з надання фінансових кредитів за рахунок власних коштів та коштів, отриманих від розміщення іпотечних облігацій, у національній валюті. Ліцензія компанії на надання позик у гривні залишається чинною.

Коментарі
Додати коментар