До новин

143 мільйонів збитків держбанку: оцінювачу повідомлено про підозру

17 листопада, 2020
Збитки
143 мільйонів збитків держбанку: оцінювачу повідомлено про підозру

Київська місцева прокуратура № 7 повідомила про підозру оцінювачу нерухомості за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, а також використання підроблених документів.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу відомства.

За даними слідства, державний банк з метою оцінки ринкової вартості належних йому 52 квартир, розташованих у центральній частині Києва, звернувся за послугами до оцінювача. Однак, діючи в інтересах окремих осіб та суб’єктів господарювання, оцінювач на підставі підроблених документів у три рази занизив ринкову вартість вказаних об’єктів нерухомості.

"За результатами реалізації квартир за заниженою вартістю державному банку спричинено шкоду у розмірі 143 млн грн. З метою недопущення подальших незаконних дій рішенням суду на об’єкти нерухомості накладено арешт. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинів", - зазначають правоохоронці.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Подільського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Коментарі
Додати коментар