До новин

Перші карантинні вихідні пройшли для банків без проблем – Шевченко

18 листопада, 2020
Фінансовий ринок
Перші карантинні вихідні пройшли для банків без проблем – Шевченко

Глава НБУ Кирило Шевченко констатує, що перші "карантинні вихідні" пройшли для банків без проблем.

Як зауважив глава регулятора, уряд дозволив працювати у карантин «вихідного дня» (з 14 до 30 листопада) банкам, страховим компаніям та поштовим операторам, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

При цьому НБУ не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій.

"Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі. Чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами", - зазначив Шевченко.

Він озвучив кілька порад та рекомендацій банкам, фінустановам, їхнім клієнтам.

По-перше, потрібно дотримуватися у всіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію.

По-друге, закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу.

По-третє, радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування. Відвідування людних місць сьогодні наражає на ризик кожного українця. Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси, і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту.

"Важливо розуміти: карантинні обмеження – це вимушений крок для збереження здоров’я громадян", - резюмує Шевченко.

Коментарі
Додати коментар