До новин

Суд на вимогу НБУ та Мін`юсту розблокував продаж нерухомості компанії Бахматюка

30 грудня, 2020
Продаж
Суд на вимогу НБУ та Мін`юсту розблокував продаж нерухомості компанії Бахматюка

23.12.2020 Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційні скарги НБУ, Міністерства юстиції та ДП “СЕТАМ” і скасував ухвалу Госпсуду Києва від 09.10.2020, якою в рамках справи про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія" було задоволено заяву інвестфонду "Фавор" про забезпечення позову і було зупинено усі виконавчі провадження щодо боржника, а також було зупинено реалізацію будь-якого рухомого та нерухомого майна ТОВ «Станіславська торгова компанія», яку здійснює ДП “СЕТАМ”.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Серед іншого зупинені:

- торги з продажу торгово-офісного комплексу, загальною площею 1685,8 кв.м., що знаходиться за адресою: Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Івасюка, буд. 62, загальною початковою ціною 13,3 млн грн, лот №444357, провадження №60731484 (стягувач - НБУ);

- торги з продажу цеху по виробництву лікеро-горілчаних виробів загальною площею 12346,5 кв.м., що знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Івано-Франківськ, вул. Промислова, 29, загальною початковою ціною 41 млн грн, лот №445816, провадження №61409886 (стягувач - НБУ).

Суд апеляційної інстанції задовольнив скарги НБУ та Мін’юсту на підставі того, що вказані об’єкти нерухомості були передані на реалізацію до введення мораторію на задоволення вимог кредиторів ТОВ "Станіславська торгова компанія".

Провадження в справі про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія” було відкрите ухвалою Госпсуду м. Києва від 07.10.2020 (тоді ж було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів і визнано вимоги ініціюючого кредитора - інвестфонду “Фавор” - на 1,19 млрд грн).

Згідно з судовими матеріалами, інвестфонд “Фавор” викупив відповідні права вимоги у фінкомпанії “Авістар”, яка в свою чергу придбала їх у Фонду гарантування (первинним кредитором був ВіЕйБі Банк, який на ліквідації).

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Станіславська торгова компанія" є Олег Бахматюк, а інвестфонду “Фавор” - Оксана Козачок і Юрій Костробій (був членом наглядової ради Укрексімбанку).

ТОВ "Станіславська торгова компанія" було майновим поручителем ВіЕйБі Банку та банку “Фінансова ініціатива” по рефінансуванню, залученому в НБУ.

Коментарі
Додати коментар